Uncategorized

Zvládne můj počítač Windows 11? Zde je návod, jak to zkontrolovat!

windows 11

Operační systém Windows je celosvětově nejrozšířenější operační systém pro počítače a notebooky. Společnost Microsoft vkládá do jeho nejnovější verze velké naděje, ale velké množství uživatelů se snaží zjistit, zda bude jejich zařízení kompatibilní a schopné bezproblémového fungování. Nejistota ohledně kompatibility je mezi uživateli PC běžná. Naštěstí by měl systém fungovat s většinou počítačů. Počítač musí splnit minimální hardwarové požadavky. Pokud nevíte, jak tyto požadavky zkontrolovat, tak tomto článku zjistíte, zda si vaše zařízení poradí se systémem Windows 11 a to pomocí bezplatné aplikace PC Health Check.

Bezplatná aplikace PC Health Check

Aplikace PC Health Check vám přináší aktuální informace o stavu zařízení se systémem Windows a pomáhá vám přijímat opatření ke zlepšení výkonu zařízení a řešit problémy s výkonem. PC health check poskytuje komplexní kontrolu způsobilosti vašeho zařízení a zajišťuje, že splňuje minimální systémové požadavky systému tohohle systému. Získáte informace o tom, proč vaše zařízení splňuje nebo nesplňuje požadavky, a také informace o tom, co můžete dělat, pokud zařízení požadavky nesplňuje.

Instalace PC Health Check

Pokud aplikaci PC Health Check nemáte nainstalovanou, můžete si ji zdarma nainstalovat na adrese https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp a podle pokynů ji stáhnout a nainstalovat.

Kontrola kompatibility systému Windows 11 s mým zařízením

  1. V systému Windows vyhledejte pomocí funkce Hledat na hlavním panelu položku “PC Health Check” a poté ji vyberte ze seznamu výsledků.
  2. Na domovské stránce aplikace se objeví nápis “Přehled o stavu počítače”. V horní části je napsáno: “Představujeme Windows 11.” Klepněte na tlačítko Zkontrolovat nyní.
  3. Pokud váš počítač není kompatibilní, zobrazí se zpráva “Tento počítač v současné době nesplňuje systémové požadavky systému Windows 11” s dalšími informacemi níže. Pokud je váš počítač kompatibilní, můžete si zakupit a přejít na systém Windows 11
PC health check
Zdroj: https://support.microsoft.com/en-us/windows/how-to-use-the-pc-health-check-app-9c8abd9b-03ba-4e67-81ef-36f37caa7844