Novinky

Na co si dát pozor při nákupu licence a jak se nenechat napálit?

nelegální software

Plánujete nákup licence na Windows, Microsoft Office, antivirus nebo jiný program? Buďte velmi opatrní. Na internetu je spousta podvodníků, kteří vás mohou snadno oklamat. Na co si dát při nákupu pozor a jak nenaletět na běžné triky?

Co vám poskytne originální software?

Nezáleží na tom, zda si pro daný program koupíte primární nebo sekundární licenci. Obě přinášejí několik výhod. Díky nim získáte pravidelné aktualizace přímo od vývojáře, které zlepšují zabezpečení a mohou přidávat další zajímavé funkce. Máte také podporu výrobce, často můžete využívat cloudové služby a můžete si být jisti, že se do vašeho zařízení při stahování programu nedostane škodlivý virus.

Jediným rozdílem mezi primární a sekundární licencí je přenositelnost. Zatímco primární je přenosná, sekundární nikoli. V každém případě získáte plně funkční software a doživotní licenci. Takže se nemusíte o nic starat.

Proč si dávat pozor na podvodné licence?

Pokud nejste opatrní a koupíte si falešný, kradený nebo jinak podvodný software, hrozí vám řada problémů. Velmi často taková licence prostě nefunguje. Zaplatíte peníze, ale program nelze nainstalovat a podvodník pak nereaguje na vaše stížnosti.

Podvodné licence často obsahují různé viry, které se stáhnou do počítače, ukradnou citlivé osobní údaje nebo jej zcela znefunkční. Často se také setkáte s tím, že podvodník prodává licenci určenou pro studenty nebo pro vědecké účely. Případně je jednoduše ukradená. Výrobce vás proto může později kontaktovat kvůli porušení licenční smlouvy. Dostanete se do zbytečných problémů a hrozí vám vysoké pokuty.

peníze

Odhalte podvodníky dříve, než bude pozdě

Existuje řada metod, jak odhalit podvodníky nabízející falešné nebo ukradené licence.

– V první řadě se vždy podívejte na cenu a porovnejte ji s nabídkou ostatních prodejců. Pokud je výrazně nižší, je zřejmě něco špatně. Proč by někdo prodával legální licenci výrazně pod cenou? Právě lákavými nabídkami se podvodníci nejčastěji snaží nalákat neznalé.

– Zkontrolujte totožnost prodávajícího. Jedná se o společnost s ověřitelnou historií, která má zkušenosti s prodejem licencí? Nebo je to jen nějaký anonymní prodejce bez kvalitních webových stránek a s nedostupnými kontaktními údaji?

Ověřené licence bez starostí od eKlíčenky

Pokud si chcete koupit originální, ověřenou licenci a mít záruku, že s ní nebudou žádné problémy, navštivte naši nabídku. Naleznete v ní spoustu oblíbených licencí, ze kterých si můžete vybrat, a programy budete moci snadno a rychle nainstalovat. Pokud byste se náhodou setkali s nějakými problémy, naše podpora je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.